Het zal rond 1985 geweest zijn dat Margaret, met haar toenmalige Philipsbaas voor Philips Corporate Communications, Rob Riphagen, met de trein vanuit Amsterdam terug reed naar Eindhoven. Rob maakte Margaret er via een briefje op attent dat achter haar Herman brood zat ….en of ze misschien zijn handtekening wilde hebben.

Margaret heeft dat in haar charmantste Engels en gebroken Nederlands aan Herman Brood gevraagd die zich met een boekje in de hand blijkbaar zat voor te bereiden op een lezing. Hij reisde 1e klas en had naast zich een bruine papieren zak met daarin een flinke fles waar hij regelmatig een slok uit nam terwijl de fles keurig in de papieren zak verstopt bleef.

Niet alleen heeft hij toen een handtekening op datzelfde briefje gezet, maar ook nog een heel klein gedichtje geschreven wat we tot op heden niet terug kunnen vinden.

Toen de trein op het station in Eindhoven aankwam werd Herman door iemand afgehaald omdat hij die avond in Oirschot zijn verhalen en gedichten zou declameren. Het zou me niet verbazen als dat zijn vriend Bertus Borgers geweest zou zijn omdat ze vaak muzikaal hebben opgetreden. Bertus schreef overigens een prachtig en eerlijk boek over zijn vriend getiteld ”Ik Hou Van Herman”

Via Jan Coehoorn uit Drachten, directeur van de Ogilvy & Mather vestiging in Groningen,  kregen we een "verhuisbericht”, geschonken als cadeautje en het blijft ook een aandenken aan die toevallige ontmoeting in de trein.

Het is een lithografie, gedrukt door drukkerij Douma en verzorgd door "De Poel”, in een beperkte oplage van 150 stuks

Ons exemplaar is de 6 deuit die reeks.