In 1956 is op initiatief van o.a. kunstenaar Jan Kuhr een openbare kunstmarkt georganiseerd met vertegenwoordiging van plaatselijke kunstenaars. Vanaf het eerste uur was daar ook Leon Verburgt.
Eerst was de kunstmarkt nog op de Demer maar verhuisde naar de Markt in Eindhoven en bleef op Koninginnedag een groot succes totdat het daar zelf slachtoffer van werd.
In 2010 heb ik het idee weer opgepakt en voorgesteld (aan de commissie voor het plaatsen van de buste van Karel Vermeeren in het gelijknamige plantsoen) om wederom zoiets in ere te herstellen. Samen met Hans Flaman van Flamanart Galerie zijn 20 kunstenaars benaderd om act de présence te geven om ook de onthulling luister bij te zetten.
Ook andere culturele activiteiten zijn daarbij betrokken zoals muzikale optredens en representatie van de stadsdichters.
Jacques Vermeeren heeft de buste van zijn vader gesponsord en het Sint Catharinagilde de sokkel. Ook zij waren die dag in grote getale vertegenwoordigd omdat Karel Vermeeren het gilde indertijd weer nieuw leven heeft ingeblazen. 
Met het succes van deze gebeurtenis had ik voorgesteld om een Karel Vermeeren Stichting in het leven te roepen om dit jaarlijks te herhalen, waarbij zoon Jacques Vermeeren de  voorzitter/secretaris en kartrekker is geworden.
De oprichting vond plaats op 11 november 2011 door Notaris Huub Stroom (Deterink advocaten) PB.HS/1008152.

De doelstelling is om culturele en maatschappelijk relevante doeleinden en evenementen na te streven.
 
Bestuursleden zijn:


Jacques Vermeeren
Bart Schellekens
Peter Nagelkerke
Frank Stroeken
 
Hans Matheeuwsen is bereidt gevonden om het bestuur te komen versterken.
 
Peter Nagelkerke, maart 2013.

 

 
          

- Kunstmarkt 2014 - Peter Nagelkerke (l) en John Kormeling (r) -

        

- Kunstmarkt 2014 - Ad Maas (l), Peter Nagelkerke (r) en John Kormeling (m) - 3x -